Categorieën
Home

Maya gaat het alleen doen

Toen Jaap Uijlenbroek in februari 2022 werd aangesteld als Interim Directeur Paleis Soestdijk ging dat gepaard met de nodige publiciteit in de landelijke media. Niet dat hij als voormalig directeur-generaal van het Rijksvastgoedbedrijf aan de slag ging voor de MeyerBergman Erfgoed Groep [MBEG], maar vanwege zijn rol als hoogste baas van de Belastingdienst onder wiens verantwoordelijkheid er de affaire ontstond die we nu kennen als het toeslagenschandaal.

Via de de website van Paleis Soestdijk liet het echtpaar Meijer-Bergmans destijds weten zijn zeer verheugd te zijn met de komst van Jaap Uijlenbroek: “De afgelopen jaren is gebleken hoe complex het speelveld is rondom landgoed Paleis Soestdijk. Jaap brengt de bestuurlijke kwaliteiten mee die daar in deze fase voor nodig zijn”. Jaap Uijlenbroek merkt daarbij op: “De herontwikkeling van landgoed Paleis Soestdijk is een bijzondere opgave en er is veel werk aan de winkel. Ik vind het een geweldige uitdaging om daar aan bij te dragen”. 

De Baarnsche Courant van jl. 29 augustus meldt dat de MBEG afscheid heeft genomen van Uijlenbroek. Mede-directeur Margot Simons onderging hetzelfde lot. Opvallend genoeg besteden de landelijke media geen enkel woord aan het vertrek van Paleis Soestdijk-directeur Jaap Uijlenbroek. Toen hij een 1/2 jaar geleden werd aangesteld als bruggenbouwer stonden diezelfde media er bol van. Het kan verkeren…

Een naar de NRC gestuurde opinie over Uijlenbroeks aanstelling werd voor kennisgeving aangenomen en niet geplaatst.