Categorieën
Home

Meer bedreigingen voor de Baarnse bossen

De gemeente De Bilt ziet de bossen van de Lage Vuursche als mogelijk geschikte plaats voor een aantal grootschalige windturbines. Dat mag natuurlijk niet gebeuren, want dit zal grote negatieve gevolgen met zich meebrengen voor de natuur. Het Actiecomité ‘Windturbines Lage Vuursche’ is een petitie gestart, die binnen de kortste keren meer dan 7.700 keer is ondertekend. Voor meer informatie bezoekt u de website www.lagevuursche.com.

Vanzelfsprekend steunt de initiatiefgroep ‘Behoud het Borrebos’ het protest van het actiecomité! Nu de Baarnse bossen extra in de aandacht staan roepen wij natuurliefhebbers op óók de petitie die zich uitspreekt tegen de plannen van de MeyerBergman Erfgoed Groep te verblijden met een ondertekening!

Update 27/01/2012

De gemeente De Bilt is er alles aan gelegen de onrust die is ontstaan over de mogelijke plaatsing van een aantal gigantische windturbines in de bossen van de Lage Vuursche te beteugelen. “Zover zijn we nog lang niet”, laat de verantwoordelijke Biltse wethouder weten, die ook nog meldt dat de locatie Lage Vuursche niet meteen voor de hand ligt. De woorden ‘nog lang niet’ en ‘niet meteen’ roepen op tot blijvende waakzaamheid. De praktijk bewijst dat (semi-)politieke bestuurders als het puntje bij paaltje komt het belang van de natuur op de tweede plaats zetten. Voorbeelden te over in het land. Neem de verbreding A28 bij Amelisweerd en de plannen die men voorheeft bij Paleis Soestdijk. Hoe er in Nederland wordt omgegaan met bomen/bossen brengt de website van het Landelijk meldpunt bomenkap helder in beeld.

Hier bouw je geen woningen!

2 reacties op “Meer bedreigingen voor de Baarnse bossen”

Dat we denken dat de natuur voor alles en nog wat opgeofferd, uitgebuit kan worden, is verleden tijd. De VN heeft Herstelplan Biodiversiteit uitgeroepen, hieraan hebben ook gemeenten in Nederland zich geconformeerd, dus: handen af van het Borrebos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *