Categorieën
Home

Paleis Soestdijk oneerlijk verkocht

Uit onderzoek van de Baarnse Onafhankelijke Partij (BOP) en NRC Handelsblad blijkt dat er bij de verkoop van Paleis Soestdijk aan de MeyerBergman Erfgoed Groep de nodige vraagtekens geplaatst kunnen worden. Was het al verbazend dat de projectontwikkelaar zijn plan Made by Holland na 2017 op een aantal essentiële onderdelen al stevig ongestraft mocht wijzigen, dat er tijdens het verkoopspel valse kaarten werden ingezet maakt veel duidelijk. Lees de reconstructie van de verkoopprocedure op de website van de BOP én vooral ook het artikel van de hand van onderzoeksjournalist Derk Stokmans in NRC Handelsblad. 

Het valt te bezien hoe deze nieuwe informatie zal vallen bij het Baarnse gemeentebestuur. Blijft men zich opstellen achter de plannen van de MeyerBergmans Erfgoed Groep of is nu het moment aangebroken van het achter de oren krabben?

Het zal niemand verbazen dat de Stichting Behoud het Borrebos blijft staan achter zijn doelstelling en in de breedste zin van het woord zal blijven  opkomen voor de belangen van flora en fauna die door ontwikkelingen in de (bos)gebieden op en rond het binnen het Natuurnetwerk Nederland gelegen Landgoed Paleis Soestdijk ernstig worden bedreigd.

Onderschrijft u onze doelstelling, teken dan de petitie!

Website BOP: vraagtekens bij verkoop Paleis Soestdijk

Het artikel in NRC Handelsblad

Één reactie op “Paleis Soestdijk oneerlijk verkocht”

Reacties zijn gesloten.