Categorieën
Home

Paleiseigenaresse aan tafel bij Omroep Max

Maya Meijer-Bergmans mocht weer eens aanschuiven aan tafel van Omroep Max. Zonder weerwoord deed ze onder andere haar beklag over het verzet tegen haar plannen door ‘Red het Borrebos’. Heeft ze het bouwoppervlak voor de nieuwe woningen nota bene drastisch ingeperkt, gaan ze toch hun beklag doen bij de Raad van State! En ondertussen holt de kwaliteit van Paleis Soestdijk achteruit.

Maya Meijer-Bergmans aan tafel bij Tijd voor Max

Er valt heel wat af te dingen van die laatste opmerking, maar als de paleiseigenaresse werkelijk zo begaan is met het lot van haar paleis dan staat niets haar in te weg morgen te beginnen met de restauratie van het rijksmonument. Alles natuurlijk met inachtneming van de oorspronkelijke bestemming van het gebouw. Het is goed hier nog eens aan te geven dat het huidige plan Made by Holland van de MeyerBergman Erfgoed Groep, behoudens wat verbaal geblaat over innovatie, in niets lijkt op het plan waarmee de projectontwikkelaar het Landgoed Paleis Soestdijk in 2017 voor een fooi in handen kreeg*. In dat plan géén woonwijk met 98 woningen in het Borrebos, géén grote hotelvoorziening (120 kamers!) tegenover het paleis aan de rand van het Baarnse Bos, géén nieuwbouw van een groot auditorium in de paleistuin, géén talloze grotere en kleinere evenementen, waaronder popconcerten, die jaarlijks honderdduizenden bezoekers moeten trekken naar het binnen het Natuurnetwerk Nederland gelegen landgoed.

Behoud het Borrebos ziet de gang naar de Raad van State met vertrouwen tegemoet. Het waarom van dat optimisme zouden wij maar wat graag uit willen leggen aan een of andere tafel van Omroep Max…

* Reconstructie van een paleisverkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *