Categorieën
Home

Royal Park Live 2024

Al weken geleden is de editie 2024 van Royal Park Live door het organiserende bureau Agent After All aangekondigd voor de periode van 4 tot 14 juli. Een vergunning voor het evenement is nog niet afgegeven door de gemeente Baarn, althans nog niet gepubliceerd (Zie aanvulling onder dit bericht). Dit terwijl de organisator van het evenement allang van de gemeente moet hebben vernomen dat het 10-daagse evenement in de paleistuin van Paleis Soestdijk zal worden vergund.

Dit kan worden opgemaakt uit het feit dat inmiddels nagenoeg alle 45.000 toegangsbewijzen onvoorwaardelijk zijn verkocht. Bovendien heeft de gemeente Soest een omgevingsvergunning verleend voor een tijdelijke parkeerlocatie t.b.v. concertbezoekers op de hoek Koningsweg-Beckeringhstraat. 

Behoud het Borrebos heeft al eerder aangekondigd bezwaar aan te zullen tekenen tegen het evenement Royal Park Live. Aan het gemeentebestuur is vorig jaar gevraagd de voor Royal Park Live verleende vergunning tijdig toe te sturen. Dit omdat er een termijn van zes weken openstaat voor het schriftelijk bezwaar maken. De praktijk leert dat de gemeente Baarn aangaande evenementen op het Landgoed Paleis Soestdijk soms moeite heeft met het tijdig publiceren van afgegeven vergunningen. Wellicht dat deze publieke boodschap van Behoud het Borrebos ertoe bijdraagt dat de vergunning in elk geval vóór aanstaande 23 mei wordt gepubliceerd.

AANVULLING

Vrijwel tegelijkertijd met het plaatsen van bovenstaand bericht komt de Gooi en Eemlander op haar website met het bericht dat het evenement Royal Park Live 2024 is vergund door de gemeente. De gemeente is gevraagd ons die vergunning toe te sturen met de daaraan ten grondslag liggende verkeers- en natuuronderzoeken.

Inmiddels ook kennisgenomen van het door de gemeente verstuurde persbericht waarop de Gooi en Eemlander haar bericht baseerde. Het persbericht lezend geloof je je ogen niet. Een citaat: “Het evenement vindt plaats in de eerste twee weekeinden van juli en omvat in totaal negen concertdagen. Voor elk weekend is een aparte evenementenvergunning verleend.” Hoe is het mogelijk dat je een persbericht de wereld in stuurt over als een gevoelig onderwerp als Royal Park Live met de mededeling dat het evenement vergund is voor twee weekeinden? Wat betekent dit voor concerten op 4, 5, 10, 11 en 12 juli? Worden daar aparte vergunningen voor afgegeven!?

Persbericht gemeente Baarn
De gemeentebladen met de juiste data

Dit schrijft RTV Utrecht