Over grazende schapen en een motormaaier…

De eigenaresse van het Landgoed Paleis Soestdijk zegt dat zij zorg voor alles wat leeft, groeit, bloeit en broedt op haar landgoed hoog in het vaandel heeft staan. Niet alleen moet het paleisgebouw het meest milieuvriendelijke van de wereld worden, de in het Borrebos geplande woonwijk met een kleine honderd woningen is zij van plan natuurinclusief te bouwen. Voor de vleermuizen en diverse soorten vogels wordt voor vervangende huisvesting gezorgd in het bos…

Uit het door Behoud het Borrebos bij de Raad van State (RvS) ingediende bezwaarschrift en de daarbij aangeleverde ecologische contra-expertise komt helder tot uiting dat een en ander met fikse korrels zout moet worden genomen. Aangezien ons bezwaarschrift met een aantal andere nu op tafel ligt van het hoogste bestuursrechtelijke college van ons land onthouden we ons, in de wetenschap dat we ons goed beslagen hebben gemeld bij de RvS, van verder commentaar.

Één van de natuurvriendelijke uitingen die vanuit Paleis Soestdijk de wereld in zijn gestuurd willen wij u echter niet onthouden. De website van het paleis meldt dat met ingang van woensdag 25 maart 2020 de Schaapskudde Utrechtse Heuvelrug uit Soest het landgoed gaat begrazen. In een videoboodschap geeft de rentmeester van Paleis Soestdijk hoog op over de komst van de schapen, omdat met die nieuwe landgoedbewoners “wij in het bos de komende jaren de natuurkwaliteit willen verhogen”

Enfin, kijkt u zelf maar:

De liefde voor de schapen was kennelijk van korte duur. Tenminste, dat maken wij op uit onderstaand videobeeld van een met handmotor gestuurde maaibeurt binnen de hekken van het landgoed.

Klik op de afbeelding