Categorieën
Home

Geen appeltje eitje voor de MeyerBergman Erfgoed Groep

De Raad van State heeft wel heel veel tijd nodig om tot een oordeel te komen over het vorig jaar februari door de gemeenteraad van Baarn vastgestelde Bestemmingsplan Landgoed Paleis Soestdijk. Afgelopen april werd tijdens de behandeling van de tegen het bestemmingsplan ingebrachte bezwaren al duidelijk dat een uitspraak niet op korte termijn te verwachten viel. Kwam er eerst een bericht dat het oordeel waarschijnlijk in september tegemoet kon worden gezien, nu laat men vanaf de Haagse Kneuterdijk aan het AD weten dat het wel eens december zou kunnen worden.

Waar het Algemeen Dagblad schrijft dat het wachten is op een definitief ‘ja’ voor de plannen, blijft Behoud het Borrebos met andere bezwaarmakers rekenen op een in elk geval deels ‘nee’. Dit optimisme wordt mede gevoed door het lange wachten op het oordeel van het hoogste bestuursrechtelijke college van ons land over dat wat de MeyerBergman Erfgoed Groep in petto heeft voor het binnen het Natuurnetwerk Nederland gelegen landgoed. Het laat in elk geval zien dat het verpretparken van Paleis Soestdijk en de bouw van een woonwijk in het Borrebos geen appeltje eitje is.

Ondertussen is het ook nog steeds wachten op de behandeling van een alweer een half jaar geleden bij de Rechtbank Midden-Nederland ingediend beroepsschrift tegen de weigering van het Rijksvastgoedbedrijf de in 2017 getaxeerde marktwaarde van het landgoed openbaar te maken. Je zou toch zeggen dat dit beroep veel minder voeten in de aarde heeft dan het dossier waar de Raad van State zich over buigt…

Hier leest u wat we daar eerder over schreven.