Categorieën
Home

Stem voor de natuur!

Op 14, 15 en 16 maart kunt u uw stem uitbrengen voor een nieuwe gemeenteraad. Het zal u niet verbazen dat de stichting Behoud het Borrebos de inwoners van Baarn adviseert te stemmen op een partij die verantwoord natuurbeheer hoog in haar vaandel heeft staan. Dat maakt de keuze er in Baarn erg gemakkelijk op! Waar partijen als de VVD, D66, CDA, VoorBaarn en ChristenUnie bewezen hebben reuring te verkiezen boven natuur blijven er twee partijen over die uw stem waard zijn:

Beide partijen hebben zich uiteindelijk ferm uitgesproken tegen de plannen die de MeyerBergman Erfgoed Groep (MBEG) voorheeft met het Landgoed Paleis Soestdijk. Naar verluid heeft het echtpaar Meijer-Bergmans onder het toeziend oog van de camera van documentairemaker Frans Bromet in hun Wassenaarse villa het vorige maand door de gemeenteraad genomen besluit over de toekomst voor het Landgoed Paleis Soestdijk met een kopje thee gevierd. De vermogende paleiseigenaars zien de door tegenstanders van de plannen aangekondigde procedures bij de Raad van State als een gemakkelijk te nemen hobbel. Het zal hooguit voor enige vertraging gaan zorgen. Dat is nog maar de vraag. Zo beschikt de stichting Behoud het Borrebos samen met een aantal andere tegenstanders van de megalomane paleisplannen van de MBEG over voldoende munitie om de gang naar de hoogste bestuursrechter van ons land met vertrouwen tegemoet te zien.

De stichting rekent er dan ook op dat de Raad van State het plan terugverwijst naar de tekentafel. Dit betekent automatisch dat de gemeenteraad zich er dan opnieuw over moet uitspreken. Het is van belang dat de PvdA en GroenLinks dan gebruik kunnen maken van een stevige positie in de raad.