Categorieën
Home

VVD-achterban roert zich

Dagblad de Gooi & Eemlander meldt vandaag op zijn website dat een aantal Baarnse VVD-leden zich zorgen maakt over de toekomstplannen die de MeyerBergman Erfgoed Groep in petto heeft voor het Landgoed Paleis Soestdijk. Op verzoek van een aantal VVD-leden wordt er binnenkort een speciale ledenvergadering belegd. De krant citeert een van de verontruste VVD-ers die wat ons betreft de spijker precies op z’n kop slaat: “Ik heb het idee dat de verantwoordelijke zich gewoon hebben laten inpakken door de MeyerBergman Erfgoed Groep”.

Ook de Amersfoortste Courant (AD) besteedt aandacht aan de tegenspraak van de VVD-achterban. Onder de ware kop ‘Plannen voor Soestdijk deugen niet’ komt ook de Baarnse VVD-leider aan het woord. En dit schrijft de Baarnsche Courant in haar editie van 1 februari 2021.

Voor het verhaal in de Gooi en Eemlander klikt u op de afbeelding hieronder.

Extern advies

Ondertussen trekt de Baarnse gemeenraad een kleine 40.000 euro uit voor extern deskundig advies. Wat ons betreft kan dit gemeenschapsgeld beter besteed worden aan zinniger doelen. Hoezo expertise inhuren? Tientallen (ervarings-) deskundigen gaven de raadsleden vorig jaar juli gratis en voor niets hun goed onderbouwde adviezen de voorliggende plannen van de MBEG af te wijzen.


Update 6 februari 2021

Middels een ledenbrief informeert het lokale VVD-bestuur partijleden over een aanstaande bijzondere ledenvergadering aangaande de paleisplannen van de MeyerBergman Erfgoed Groep. Opvallend genoeg komt in het epistel de term ‘natuur’ niet voor. In de wetenschap dat ook binnen VVD-kringen de belangen van de natuur hoog in het vaandel staan, hebben wij er alle vertrouwen dat dit onderwerp zeker aan bod zal komen tijdens de aanstaande ledenvergadering van de VVD.