Categorieën
Home

Flyeractie Borrebos

Zaterdag 28 augustus vindt bij de ingang van het bij paleis Soestdijk gelegen Borrebos de laatste flyeractie plaats van de Stichting Behoud het Borrebos. Volgende maand behandelt de Baarnse gemeenteraad het Ontwerpbestemmingsplan Landgoed Paleis Soestdijk. Op 1 september eindigt de petitie Behoud het Borrebos met de teller ruim boven de 5.000! ondertekenaars. De omvangrijke lijst met handtekeningen (uitgeprint op gerecycled papier) zal door PostNL worden bezorgd op het adres Stationsweg 18 te Baarn (Gemeentehuis).

Natuurlijk zijn wij benieuwd naar hoe zwaar het gebundelde verzet zal worden gewogen door de lokale volksvertegenwoordigers. Het staat vrijwel vast dat de fracties van de VVD, VoorBaarn en het CDA het  plan van de MeyerBergman Erfgoed Groep blijven omarmen. De kans dat ook de coalitiepartijen D66 en CU/SGP achter de plannen van de projectontwikkelaar blijven staan schatten wij hoog in. Het ziet er dus naar uit dat een meerderheid van de gemeenteraad akkoord zal gaan met de natuurvijandige plannen die het Landgoed Paleis Soestdijk bedreigen en daarmee ligt een gang naar de Raad van State voor de hand.

Sympathisanten van de stichting zijn op zaterdag 28 augustus van 10.30 tot 16.00 uur aanwezig in het Borrebos om uw vragen te beantwoorden en de bezwaren tegen de groteske plannen van de MeyerBergman Erfgoed Groep toe te lichten.  De flyeractie duurt van 10.30 tot 16.00 uur.