Categorieën
Home

Flyeren Borrebos

Zaterdag 12 juni wordt er van 10.30 – 16.00 uur weer geflyerd door natuurliefhebbers ter hoogte van het voormalige Kmar-terrein in het Borrebos. Zij zullen de plannen van de projectontwikkelaar desgevraagd toelichten en u uitnodigen de petitie Behoud het Borrebos te ondertekenen.

Het gaat erom spannen!

Binnenkort treedt het Baarnse gemeentebestuur naar buiten met het Ontwerpbestemmingsplan Landgoed Paleis Soestdijk. Met veel bombarie zal worden gemeld dat het plan ‘Made by Holland’ van de MeyerBergman Erfgoed Groep op een aantal onderdelen drastisch is aangepast. Niets is minder waar! Je kunt nog zo verhullend spreken over het toepassen van vleesmuisvriendelijke verlichting, het creëren van nieuwe nestvoorzieningen voor vleermuizen en vogels in de bebouwing, het scheppen van leefgebieden voor insecten op groene daken en de ‘natuurlijke inrichting van de leefomgeving met passeerbare zones voor kleine zoogdieren, reptielen en amfibieën’ het bouwen van een complete woonwijk in het Borrebos is en blijft een wandaad. Daarbij komt dat er nog steeds nieuwbouw gepland staat voor een grote hotelvoorziening tegenover het paleis aan de rand van het eveneens beschermde Baarnse Bos en het aantal grote evenementen in de paleistuin met de nodige popconcerten blijft staan.

98 appartementen in het ‘hoge segment’

3 reacties op “Flyeren Borrebos”

Knettergek zijn ze in dit land genoeg leegstaande panden in de steden ga die verbouwen en hou op met natuur te afbreken ten bate van zelfzuchtigen die hun plekje nooit mooi genoeg vinden.
Over de grenzen ruimte genoeg voor jullie.

Niet doen die bomen kappen voor huizen voor nb. grootverdieners! Trouwens sowieso van dat bos afblijven. Vanwaar toch steeds de keuze tegen behoud van prachtige bomen? Vanwaar toch die projectbewijsdrang gemeentebestuur? Maak u liever hard voor behoud van het bos, daar zult u en uw kinderen en kleinkinderen later de vruchten( gezonde lucht, leefbare omgeving, gezonde voeding etc.) van plukken. Geld, macht en aanzien zullen u niet voeden, zeker niet op langere termijn. Dus doe iets goeds voor uw en onze omgeving en laat die bomen staan!

Het zou de Gemeenteraad sieren als men wat meer aan de natuurwaarde zou denken en minder de pootjes laten hangen naar het kapitaal.
Blijf van het borrebos en Baarnse bos af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *