Categorieën
Home

MBEG kondigt restauratie Paleis Soestdijk aan

Begin vorige maand riepen wij in het bericht ‘Handen uit de mouwen MBEG!’ de MeyerBergman Erfgoed Groep op direct te starten met al het noodzakelijke onderhoud c.q. de restauratie van het paleis. We gaven daarbij aan dat het aan de portemonnee van de projectontwikkelaar niet hoefde te liggen en dat eigenaren van monumentaal erfgoed vanuit de Erfgoedwet van doen hebben met een instandhoudingsplicht. 

Van een melding onzerzijds bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed hoeft het blijkens een bericht op de website van Trouw niet te komen. Paleiseigenaresse Maya Meijer-Bergmans laat daarin weten, dat er na komende zomer gestart zal worden met de restauratie van het paleis. Stap voor stap, maar toch.

Voor de bekostiging van de noodzakelijke en verplichte opknapbeurt worden niet alleen subsidiebronnen aangeboord. Zo zal het paleis worden verhuurd en trekt de paleisvrouwe ook haar eigen portemonnee. Wellicht kan er ook een deel van het geld dat de MBEG verdient aan de lucratieve opvang van 90 minderjarige vluchtelingen in de voormalige marechausseekazerne aan worden besteed.

Klik de afbeelding aan

Het moet weer een ‘kek’ paleis worden